Продължават проблемите с полетите на British Airways

Трети ден полетите на британската компания са със сериозни закъснения

Продължават проблемите с полетите на British Airways
472 ~ 1 мин. четене
Британската авиокомпания British Airways вече трети ден има проблем с изпълнение на полетите си, предава BBC. Пътуващите от летище "Хийтроу" са изправени пред сериозни закъснения след срив в компютърната система на компанията в световен мащаб.

След проблемите със захранването от British Airways правят всичко възможно да обслужват всички дълги полети. От компанията съветват пътниците да проверяват информацията за полетите, преди да се насочат към летището. 

Припомняме, че през уикенда срив в системата на авиокомпанията принуди хиляди пътници да чакат с часове на опашки в залите за заминаване на летищата.

Всички полети от летище "Гетуик" бяха обслужени в неделя, но голяма част от тези от "Хийтроу" бяха отменени. 

От компанията посочват в свое съобщение, че са близо до разрешаване на проблема, но въпреки това British Airways е задължена да изплати десетки милиони британски лири на хиляди пътници заради закъсненията и отмяната на полети. 

Според законодателството на ЕС при кратки полети пътниците могат да поискат от авиокомпанията обезщетение от 250 евро за закъснение повече от 3 часа, при полети със средна продължителност - 400 евро и при дълги полети - 300 евро за закъснение между 3 и 4 часа и 600 евро за закъснение над 4 часа. 
Подкрепи Economic.bg