Пуснаха цялата АМ \"Марица\"

Плевнелиев и Борисов прерязаха ленатата на последната отсечка Оризово – Димитровград

Пуснаха цялата АМ \
3650 ~ 1 мин. четене

Президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов прерязаха лентата на най-новата магистрала у нас – Марица.

Пътният участък е между Оризово – Димитровград и е с дължина 31,5 км. С построяването на отсечката завършва цялостното изграждане на автомагистралата от връзката й с магистрала Тракия до ГКПП "Капитан Андреево".

"Завършването на Автомагистрала "Марица" е пример за дадено и изпълнено обещание пред хората. Доверието на хората в политиката днес не е толкова високо, колкото ни се иска да бъде. Нека всички политици си дадат сметка защо това е така. Нека оттук нататък политиците да обещават само това, което ще изпълнят и нека занапред програмата за модернизация на България да върви с вече набраната скорост". Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на церемонията за откриването.

"Над 3 млрд. и 200 млн. лв. вече са вложени в изграждането на транспортна инфраструктура", обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Проектът е съфинансиран от Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет чрез ОП Транспорт 2007-2013 г. "Марица" е третата изцяло завършена магистрала с ресурс от ЕС след Тракия и Люлин. Стойността на договора е за близо 160 млн. лв. 

На откриването присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта Ивайло Московски и председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров. 

Подкрепи Economic.bg