Путин нападна критиците на Тръмп

Според руския президент американската политическа прослойка застрашава САЩ с критиките си към Тръмп

Путин нападна критиците на Тръмп

Снимка: БТА

392 ~ 1 мин. четене
Владимир Путин обвини американската политическа прослойка, че със своите критики спрямо Доналд Тръмп заплашва икономиката на САЩ, националната сигурност на страната и сигурността на съюзниците на Вашингтон, пише Financial Times. В момента американският президент е подложен на многобройни критики заради позициите, които зае по време на срещата с руския си колега в Хелзинки.

„Нуждаем се от различен, позитивен дневен ред. Разбира се, разговаряхме за това на нашата среща с американския президент Тръмп в Хелзинки”, каза Путин по време на годишната си среща с руските дипломати от различните страни по света.

Това е първата оценка, която руският държавен глава даде след срещата си с Тръмп. Путин обобщи, че разговорите помежду им са били успешни. „Без значение какви различия имаме, първата стъпка е направена”, добави руският лидер.

Според Путин преговорите му с Тръмп са довели до успешни споразумения – изявление, което има потенциала да предизвика нова паника сред политиците във Вашингтон. Президентите на Русия и САЩ така и не се съгласиха на общо изявление, но остава неясно на какво може да се е съгласил Тръмп след двучасовия си разговор с Путин, на който присъстваха само преводачи.
Подкрепи Economic.bg