Румен Радев е готов да разговаря с Борисов за корупцията в България

Президентът отговори на критиките на управляващите

Румен Радев е готов да разговаря с Борисов за корупцията в България

Снимка: Economic.bg

Президентът Румен Радев е готов да се срещне с премиера Бойко Борисов и да изслуша визията му за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на срива на инвестициите, както и за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа. Това обяви държавният глава, който присъства на тържественото събрание на Военната академия "Георги Стойков Раковски" за празника на Сухопътните войски. 

Той отговори на критиките за отказа да се срещне с представители на властта, с които да обсъдят законови промени, превърнали се в спорни за обществото, а в същото време е приел среща с лидера на БСП Корнелия Нинова, която му представила "Визия за България". 

"Г-жа Нинова пожела да ме запознае с Визията за България. Аз съм готов да приема Борисов да ми представи визията за справяне с корупцията по високите етажи на властта, прекратяване на катастрофалния срив на инвестициите и догонването на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха икономически далеч преди нас”, каза президентът.

По думите му в държавата има проблем и той е дълбок, а решението трябва да се търси от парламента. "Аз винаги ще бъда на страната на гражданите. Те виждат, че не са приоритет на управлението и виждат, че действията на властта и управлението е да не загуби властта, с която са се сраснали. Всяка власт ще трябва да разбере, че не може да управлява по досегашния начин", заяви Радев.

Според него протестите са закономерни и основателни и никой не може да ги забрани. Президентът отрече да е казвал, че България е блато. "Казал съм, че трябва да се измъкне от блатото и вие журналистите трябва да предавате правилно какво съм казал", поясни той.
Коментари: 0