С целувки Тръмп посрещна Меркел в Белия дом

Тръмп каза, че двамата ще имат \"много добра дискусия за Иран\"

С целувки Тръмп посрещна Меркел в Белия дом

Снимка: БТА

624 ~ 1 мин. четене

С целувки американският президент Доналд Тръмп посрещна в Белия дом германския канцлер Ангела Меркел, пише БТА. Двамата предстояи да обсъдят ситацията в Близкия Изток и по-конкретно дали САЩ ще се оттеглят от ядреното споразумение с Иран. В него е заложено, че Техеран няма да развива своята програма за ядрени ракети в замяна на облекчаване на международните икономически санкции срещу Иран.

Меркел, облечена в ярко синьо сако, и Тръмп, в обичайния си тъмносин костюм, си размениха любезности, усмихваха се и кимаха към фотографите, а после влязоха в Белия дом, за да разговарят в Овалния кабинет. Срещата им ще приключи с работен обяд.

Пред журналистите, отразяващи срещата, Тръмп каза, че двамата ще имат "много добра дискусия за Иран". Той допълни, че не знае дали ще постигнат съгласие с Меркел по въпроса. Тръмп спомена също, че се разглеждат „две или три места“ като възможност за провеждане на срещата на върха между него и севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Американският лидер се зарече, че няма да се остави да "бъде изигран" от севернокорейския си колега, когато става дума за разговорите за мир със Северна Корея.

"Няма да бъде изиграни. Това няма да ни се случи. Ние мислим, аз мисля, да постигнем решение, ако не, ние ще напуснем стаята, с голямо уважение", каза Тръмп. Той изрази надежда, че на срещата с Ким ще бъде постигнат "страхотен успех".

Тръмп заяви, че не мисли, че Ким Чен-ун се опитва да изиграе международната общност, като декларира готовността на Пхенян за ядрено разоръжаване.

Подкрепи Economic.bg