Северна Корея изстреля две балистични ракети

Втората ракета изчезнала от радарите

Северна Корея изстреля две балистични ракети
Дни след като севернокорейският лидер Ким Чен Ун нареди да се проведат допълнителни изпитания на ядрени бойни глави и ракети, бе изстреляна балистична ракета, предаде AFP, позовавайки се на Министерство на отбраната на Южна Корея.

Говорител на министерството каза, че ракетата е изстреляна от Сукчон в югозападната част на страната в 5:55 часа местно време (22:55 българско време) и е прелетяла 800 км падайки в Японско море. Говорителят не потвърждава какъв тип е ракетата. 

Агенция Yonhap съобщава, позовавайки се на военен източник, че става дума за ракета "Родонг" – аналог на ракетите "Скъд" с максимален обсег на действие около 1300 км., пише"Фокус".

По-късно стана ясно, че 22 минути след първата, Северна Корея е изстреляла втора ракета от същото място, но тя изчезнала от радарите на височина около 17 км. Това може да означава, че се е разпаднала или взривила във въздуха, без да достигне целта си. 

"САЩ проследиха изстрелването на две балистични ракети от Северна Корея. Смята се, че и двете са със обсег "Нодонг", заяви анонимен източник. 
Коментари: 0