Северна Корея коментира убийството на полубрата на Ким Чен Ун

Според КНДР разследването е \"неморално и незаконно\"

Северна Корея коментира убийството на полубрата на Ким Чен Ун
3179 ~ 1 мин. четене
Официалната медия на Северна Корея за първи път съобщи в четвъртък за смъртта на Ким Чен-нам в Малайзия, доведеният брат на лидера на КНДР Ким Чен Ун. Държавната медия не назовава обаче поименно убития, а осъжда действията на малайзийското праивителство около убийството и обвинява страната в заговор с Южна Корея, съобщава японската агенция Kyodo. 

В съобщението се посочва, че Малайзия е направила "незаконната и неморална" аутопсия на мъж, за когото се смята, че е полубратът на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун
. Така КНДР поставен край на севернокорейското мълчание относно покушението на летище в Малайзия.

"Малайзия е длъжна да предаде тялото му на Корейската народно-демократична република, тъй като му направи аутопсия и съдебно-медицински преглед по незаконен и неморален начин", заявиха от Комисията на севернокорейските юристи, предаде Фокус.

От външно министерство на Малайзия твърдят, че е тяхно задължение да направят разследване за смъртта на Ким Чен-нам и настояват за кръвна проба от семейството на мъртвия мъж.

Припомняме, че миналата седмица Ким Чен-нам умря на летището в Куала Лумпур, чакайки полета си. Според властите в Малайзия той е бил отровен. В момента тече разследване по случая. Според разпространената информация две жени от севернокорейските служби са отровили Ким Чен-нам.
Подкрепи Economic.bg