Северна Корея може да тества междуконтинентална балистична ракета

КНДР е готова да прави ядрени тестове по всяко време

Северна Корея може да тества междуконтинентална балистична ракета
Северна Корея може да извърши пробно изстрелване на междуконтинентална балистична ракета по всяко едно време, посочено от лидера Ким Чен Ун. Това съобщи говорител на външното министерство в Пхенян. 

"Междуконтиненталната балистична ракета ще бъде изстреляна по всяко време и от всякъде, определено от върховния лидер на КНДР", казва неназован говорител на външното министерство, цитиран от държавната агенция KCNA. 

По думите му виновна за разработваните от страната оръжия е политиката на САЩ заради оръжейното развитие на страната, както и политиката на Вашингтон към Северна Корея.
 
Лидерът на КНДР Ким Чен Ун заяви на 1 януари, че неговата ядрена държава е близо до тестово изстрелване на междуконтинентална балистична ракета. 

Министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър каза, че възможностите на ядрените оръжия и програмите за балистични ракети на Северна Корея представляват "сериозна заплаха" за САЩ и затова страната е готова да свали изстреляна севернокорейска ракета, пише Фокус.

Министерството на сигурността на Южна Корея заплаши с по-строги санкции към Северна Корея и определи действията на съседката си като провокативни.

Тестовете на балистични оръжия на Северна Корея й донесоха многобройни санкции от ООН през последните години. 
Коментари: 0