Сезонът на финансовите отчети измести притесненията за търговската война

Злато и сребро поевтиняха

Сезонът на финансовите отчети измести притесненията за търговската война
496 ~ 2 мин. четене

С всеки изминал ден опасенията за нови конфликти в търговските отношения между САЩ и Китай остават на заден план, измествани от сезона на финансови отчети, които са на дневен ред и широко очаквани от инвеститорите. Позитивните настроения се отразиха в цените на акциите, които завършиха с печалби и покачиха фондовия пазар. Индексът  Dow Jones добави 143.07 пункта до 24919.66, след като Du Pong и Procter & Gamble поведоха печелившите акции. S&P 500 напредна с 0.35 процента до 2793.84 пункта, а индексът на технологичните компании Nasdaq завърши деня на 7759.20 пункта с ръст от 0.04%.

Eвропейските пазари също бяха фокусирани върху финансовите отчети, което засили търговията и повиши водещите индекси. DAX повиши стойността си с повече от половин процент до 12609.85 пункта, докато FTSE 100 затвори малко над нивото на отваряне при 7692.04 пункта. 

Във вторник цената на златото се понижи до 1255.60 долара за тройунция, след като остана под натиска на щатската валута. Ако доларът продължи да расте, се очаква ценният метал да тества минимумите при $1240. Среброто поевтиня с 0.35 на сто до $16.05, показва дневният бюлетин на Елана Трейдинг

Опасенията покрай добива на нефт в Либия и Норвегия покачиха стойността на петрола, който поскъпна с 1/3 от процента до 74.27 долара за барел, докато сортът Брент се търгуваше на цена от $79.08 в края на деня.

Акцентите днес

Данни за лихвения процент на Канада

От 17:00 часа Банката на Канада ще оповести последното си решение за лихвения процент. Повечето експерти очакват централната банка да повиши основния си лихвен процент с 25 б.т. до 1.5%. По време на новината се очаква засилена волатилност на валутните двойки, включващи канадския долар.

VOXX International - Дневна

VOXX International е компания, която произвежда и дистрибутира автомобили, аудио техника и потребителски аксесоари. От края на месец май акциите формират движение в рейндж, което е подходящ момент за пласиране на поръчки за покупка при пробив над горната му граница около $5.90. Цената се подготвя за тест на линията на съпротива, което може да бъде подкрепено от импулсно движение, повлияно от възходящо пресичане на индикатора MACD. Целта на покачването е достигане на стойности около $7. 

USD/JPY – Дневна

След като възходящото движение достигна цена от 111.30 започна образуване на формация триъгълник, която е тренд продължаващ модел. Очакванията ни са при пробив над линията на съпротива да последва възстановяване на възходящото движение  към цена 113.50. Подкрепа на купувачите оказва 50 дневната средна  и стойностите на индикатора Стохастик.

National Gas US - Дневна

Природния газ срещна силна съпротива при ниво 3.0, откъдето пазара оказа натиск върху цената и започна низходящо движение. Пробива под 50 дневната средна и линията на подкрепа даде сигнал за продажба с цел следващата зона на подкрепа при цена от 2.64. Очакваме движението да бъде спряно около $2.50, откъдето купувачите да вземат преимущество при търговията.

S&P 500 - Дневна

Широкият индекс на щатите коригира до тренд линията около 2700, откъдето започна ново възходящо движение. Допълнителна подкрепа на движението, оказа 50 дневната средна, която ограничава индекса от евентуален натиск от пазара. Смятаме, че купувачите бързо ще насочат индекса към историческия максимум при 2876 пункта.

Подкрепи Economic.bg