СГС насрочи делото за несъстоятелност на КТБ

\"Бромак\" и \"Бългериън акуизишън къмпани\" са подали молби във връзка с делото

СГС насрочи делото за несъстоятелност на КТБ

Снимка: Стоян Йотов

Автор: Стилиян Гребеничарски

Софийски градски съд насрочи днес делото за обявяване в несъстоятелност на Корпоративна търговска банка за 24 ноември от 10:30 ч.

От съдебната институция поясняват, че заседанието ще е закрито. Призовани по него са Корпоративна търговска банка, Българска народна банка, Софийска градска прокуратура и Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

В същото време стана ясно, че „Бромак” на бившия председател на надзорния съвет на КТБ Цветан Василев и регистрираната в Люксембург Bulgarian Acquisition Company II, контролирана от Държавен резервен фонд на Султаната на Оман са модали молби по делото.

По закон, акционери с дял над 5% могат да подадат молба за присъединяване като страна по делото, но от СГС на този етап не уточняват какво е естеството на молбата. От съда уточняват, обаче, че е изпратен препис на страните за становище.

Българска народна банка публикува обявлението за решението да отнеме лиценза на КТБ и да стартира процедура по несъстоятелност на 7 ноември. След като съдът приключи с разглеждането на иска, трябва да се произнесе с решение в седемдневен срок.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Коментари: 0