Слабаков: Слугинска психика е задължителното обличане на костюм в ЕП

Според новоизбрания евродепутат от ВМРО Брюксел може да регламентира седмица на България в другите страни членки

Слабаков: Слугинска психика е задължителното обличане на костюм в ЕП
Идеята, че някой непременно трябва да си облече костюмче, като отива в Европейския парламент, според мен е израз на слугинска психика. Това заяви новоизбраният евродепутат, издигнат от ВМРО, Андрей Слабаков в ефира на "Нова телевизия".

„Там има всякакви хора, облечени по всякакъв начин, някой просто не е обърнал внимание. Има такива, които искат да носят костюми, но има и такива с ризи, дънки, ходят си както си искат. Всъщност те отиват на работа, това не е парад, нито е ревю“, заяви българският режисьор.

Според Слабаков в Европейския парламент може да се направят много неща за подобряване на културната среда. „На мен културната политика меко казано не ми харесва хич. От там може да се регламентира примерно представянето на България във всички европейски държави. Примерно правиш седмица на България във всички тези страни“, обясни той.

Според него в нашата страна спорадично се появяват културни събития от една или друга чужди държави. Същевременно трябва да се регламентира да се провеждат всяка година инициативи като най-дългото хоро в Брюксел, ден на България и т.н.
Коментари: 0