Sony очаква проблеми с производството на PlayStation 5

Компанията ще произведе 4 млн. бройки по-малко от очакваното до март

Sony очаква проблеми с производството на PlayStation 5

Снимка: Sony

2183 ~ 1 мин. четене

Sony намали прогнозата си за производството на PlayStation 5 с четири милиона единици и сега очаква да произведе около 11 милиона конзоли до края на март, съобщава Bloomberg. По-рано изданието обяви, че компанията планира да увеличи производството до около 10 млн. бройки само до края на декември, но сега сигнализира за проблеми, които ще спънат първоначалния график.

Предизвикателството е свързано с чипа на PS5, проектиран с AMD. От информацията става ясно, че половината от произведените компоненти не са годни за доставка. Тепърва предстои стабилизация на продукцията.

Въпреки ревизията, новата бройка отново е по-голяма от първоначално обявената. През април компанията очакваше да произведе 5-6 млн. конзоли до края на март, което звучеше малко на фона на капацитетите при пускането на PS4 през 2013 г.

Пандемията COVID-19 обаче накара Sony рязко да увеличи прогнозите си, тъй като игралната индустрия процъфтя по време на социалната дистанция.

Sony готви онлайн събитие за PS5 в сряда, на което се очаква да разкрие крайната цена и датата на пускане на конзолата, която се предлага в два варианта: един с дисково устройство и друг без. Едва след обявяването на финансовия елемент анализаторите биха могли да спекулират за търсенето и предлагането.

Подкрепи Economic.bg