Bulgaria Air пусна полети до Москва през Лондон

Те ще се изпълняват 5 пъти седмично

Bulgaria Air пусна полети до Москва през Лондон

Снимка: Unsplash

Българският национален превозвач Bulgaria Air пусна полети между София и Москва с прекачване в Лондон. Това съобщават от компанията, добавяйки, че въпреки забраната за пътуване между двете държави, вече има възможност да се пътува по направлението.

Русия забрани редовните и чартърни полети от 27 март заpaди пaндeмиятa от ĸopoнaвиpyc. Πpeз юни нa pycнaцитe бeшe пoзвoлeнo дa пътyвaт в чyжбинa, зa дa paбoтят, yчaт, лeĸyвaт или дa ce гpижaт зa poднини. През юли и август някои международни полети започнаха да се възстановяват за руснаците като доста държави отвориха границите си за тях.

Сега обявените полети ще се изпълняват 5 пъти седмично - всеки понеделник, сряда, петък, събота и неделя, като престоят в британската столица е само няколко часа. От Лондон пътниците ще бъдат превозвани до летище "Шереметиево" с руската "Аерофлот".

Според руските разпоредби обаче не всеки ще може да влезе в Русия и българският превозвач съветва преди пътуване да се проверки какви са мерките спрямо съответната държава и кой може да се върне.

Коментари: 0