Прозрачни къщи-балон привличат туристи в Северозапада

Там мислите се избистрят, звездите озаряват душата, a тишината ни показва път към нашата истинска същност, споделят посетителите на къмпинга

Прозрачни къщи-балон привличат туристи в Северозапада

Снимка: Sineva.eu

Енея Георгиева Автор: Енея Георгиева

Скрито от гъстите клони на дърветата, сгушено от заоблените върхове на Врачанския балкан и забулено в загадъчността на Северозапада, едно райско кътче пленява сърцата на посетителите си, без значение от тяхната възраст и професионален път. На това място времето сякаш е замръзнало. Там небесната шир ни изглежда още по-безкрайна, а нюансите ѝ – магични. Къмпинг "Синева" в Згориград е за тези, които искат да се свържат с природата без суетата и е само на два часа път от столицата. 

Автор: Лилия Цветанова

Представете си, че може да си лежите в сигурен балон, който съчетава лукса и великолепието на врачанския пейзаж. Това предлага къмпинг "Синева", който през последните месеци е толкова популярен, че трудно може да бъде резервиран. За разлика от останалите места за настаняване, тези прозрачни балони са перфектната противоотрова срещу ежедневния хаос. 

Балоните в къмпинга са 4, като всеки от тях е уникален и впечатлява със свой собствен чар. Конструкцията им изолира от влиянието на околната среда, но не нарушава връзката човек-природа, а според някой дори прави пейзажа още по-красив.

Част от посетителите имат колебания дали да запазят резервациите си, когато времето е неблагоприятно, но всъщност падащите капки дъжд, правят изживяването още по-вълшебно“, споделя пред Economic.bg Николай Данилов, управител на къмпинга.

Автор: Лилия Цветанова

Балоните, в които може да се отседне, предлагат всичко, от което имаме нужда, но не разполагат със собствен санитарен възел. Удоволствието да нощувате близо до природата ще ви струва над 70 лв. на вечер, но от къмпинга обещават незабравим престой. 

Аз не искам да дам на гостите ни до болка познатата пищност. Предпочитам те да запомнят мястото с това, че спаха под звездите, че се изкъпаха във вира, прегръщайки се силно в студените води. А топлината в душата им да бъде плод на преживяната емоция“, признава управителят на къмпинга.

Автор: Sineva.eu

Най-новата къща-балон в къмпинга е "Вечерницата" и е открита само преди няколко месеца. Този къмпинг с над пет милиона звезди предлага невероятни гледки от скални венци, върхове, долини и въртопи. Пейзажът е способен да вдъхнови хората на изкуството да създадат шедьоври, а останалите просто да попият от магията на българската природа. 

Автор: Sineva.eu

Казват, че най-добрият начин да усетиш магията на някое ново място е като опиташ местните специалитети. В "Синева" може да хапнете грижливо приготвени ястия с местни продукти и поднесени от трудолюбиви ръце. Домакините ще ви припомнят вкуса на балканската кухня, а наоколо има китни селца, в които може да си набавите същите тези продукти.

Автор: Лилия Цветанова

От къмпинга започва планинска пътека до водопада Боров камък висок 63 метра, а ако не се притеснявате да надвишите дневната си цел от 10 хил. крачки, можете да изкачите и връх Пършевица, за да видите великолепна гледка към Искърското дефиле и Лакатнишките скали. Пещера Леденика е сред стоте национални туристически обекта в страната и също попада в региона, като можете да разчитате на домакините да ви упътят. Дори да не искате да се впускате в подобни приключения по време на почивката си, пътят към "Синева" минава през най-високото ждрело на Балканския полуостров – "Вратцата“, което можете да видите през прозореца на колата си.

Автор: Sineva.eu
Къмпингът не е отворен за посетители между декември и март, а свободните дати до края на ноември са почти изчерпани.
Мястото обаче доказва, че в България има уникални места, които заслужават вниманието ни. 
Коментари: 0