Симеонов е като дете без родителска грижа, а правителството - мегавариант на \"Орешарски\"

Борисов губи най-важното си качество – да е началник, смята колегата му Първан Симеонов

Симеонов е като дете без родителска грижа, а правителството - мегавариант на \
Няма нищо изненадващо в поведението на Валери Симеонов, който действа като едно дете, оставено без родителски надзор и родителски грижи. Така коментира изказванията на вицепремиера по адрес на майките на деца с увреждания политологът Стойчо Стойчев.

„Постепенно ескалира неговата детинщина – от блъскането на хора по границите, през други неща, и се стигна до това меко казано неуместно изказване“, коментира той в сутрешния блок на „Нова телевизия“ и коментира, че именно затова революционно настроение няма. „Въпросът е доколко българските граждани могат да търпят такъв тип поведение на най-високо политическо ниво“, добави Стойчев.

Според политолога Първан Симеонов, който също беше в студиото, сегашното правителство рискува да се превърне в мегавариант на кабинета „Орешарски“ – по всяка тема да се правят протести.

„Не знам колко дълго и колко ефективно може да бъде подобно управление. Ако преди известно време мислех, че шансовете мандатът да бъде изкаран напълно са 70-30, сега ми изглеждат 50-50. Всичко се превръща в проблем. Големият проблем на Валери Симеонов е,  че той много вярва в това, което мисли и много държи да казва това, което мисли, дори когато не е вярно“, обясни той.

Симеонов посочи като парадокс това, че смяната на трима министри наведнъж от ГЕРБ, докато малките партии в управляващата коалиция са по-защитени от спечелилата като първа политическа партия. „Борисов по този начин губи най-важното си качество – да е началник“, обясни политоголът.
Коментари: 0