Tesla осигури терен за фабриката си в Шанхай и акциите ѝ поскъпват

Това ще е първата Гигафабрика извън САЩ

Tesla осигури терен за фабриката си в Шанхай и акциите ѝ поскъпват
Акциите на Tesla се устремиха нагоре днес, след като компанията обяви, че е осигурила терен в Шанхай, върху който да построи първата си Гигафабрика в чужбина. Книжата ѝ поскъпнаха с около 1.5% преди отварянето на борсата в САЩ тази сутрин.

Производителят на електрически автомобили заяви в сряда в китайски социални медии, че е подписала споразумение с местната власт в Шанхай за парцел от 860 000 кв. м за Gigafactory, надявайки се да навлезе на най-големия автомобилен пазар в света.

"Осигуряването на този терен в Шанхай, първата Gigafactory на Tesla извън Съединените щати, е важен момент за успеха на следващия ни напредничав и устойчив производствен обект", заяви в изявление Робин Рен, вицепрезидент на световните продажби на Tesla.

През юли Tesla подписа дългоочаквана сделка с властите в китайския град за откриване на завод там с годишен капацитет от 500 000 автомобила, което ще удвои размера на производството и ще помогне за понижаване на цената на автомобилите Tesla, продавани в Китай.

Компанията на Илон Мъск започна да наема служители за новата фабрика в Шанхай през август и каза, че ще набере капитал от азиатските дългови пазари за финансиране на строителството, което ще струва около 2 милиарда долара, добавя Ройтерс.

Вчера акциите на компанията загубиха 2% в борсовата търговия.
Коментари: 0