10 топ места в Европа за снимки от високо (част 2)

Гледките ще ви накарат дълго да се чудите дали наистина са толкова приказни

10 топ места в Европа за снимки от високо (част 2)
Гледките от високо са нещо, което остава дълго време в съзнанието ни. Неслучайно те са и едни от най-предпочитаните за снимане места. Във втората част на класацията за най-добрите места в Европа за снимки от високо ви представяме 10 места, които ще ви накарат дълго да се чудите дали наистина са толкова приказни, колкото изглеждат. 


Вила "Руфоло", Равело

Равело е известен като град на музиката на Вагнер. Местоположението му е планинско и предлага приказни терасовидни градини и гледки, които вдъхновяват творците. Градините на вила "Руфоло" са задължителна спирка за всички посетители. Една от най-популярните гледки към крайбрежието на Амалфи е именно от вила "Руфоло". Там ще можете да се порадвате на магическите градини и да направите перфектни панорамни снимки. 


Гръцко-римският театър, ТаорминаНай-известната забележителност на Таормина си остава гръко-римският театър. Въпреки че е построен през 3-ти век пр. Хр., той е много добре запазен. Представете си го кацнал на стръмните скали над Йонийско море, с пленителна гледка към вулкана Етна. По време на римското управление театърът е променен, за да се осигури място за игри и гладиаторски битки. Днес той може да побере повече от 5000 души и все още се използва през лятото като място за оперни представления, филмови прожекции, класически и рок  концерти. Гледките, които се разкриват не са за изпускане – най-вече за любителите на фотографията.


Заливът на контрабандистите, Закинтос


Корабокруширалият през 80-те години на XX век кораб, заедно с кристалните чисти тюркоазени води, са основната причина Заливът на контрабандистите да се превърне в магнит за туристите. До него се стига с корабче за около час и половина. Най-добрата панорама обаче е от високо. Направена е малка пътека по ръба на скалата, където можете да се насладите на истинската красота на залива. Порто Кацики, Лефкада


Това е един от най-известните плажове в югозападната част на о-в Лефкада. Достъпен е по вода с туристически корабчета, които пристигат от Нидри, както и по суша. Включен е в някои класации за „Топ 10 плажове в света“. За най-добрите панорамни снимки ви съветваме да отидете до отсрещната на плажа скала точно преди залез слънце. Тогава няма тълпи от хора, а небето приема всички нюанси от жълто до лилаво. 


Манастирът "Палеокастрица", Корфу

Пейзажът около Палеокастрица е един от най-красивите в цяла Гърция. Манастирът „Палеокастрица” предлага на посетителите си спокойната и живописна обстановка. Там ще можете да наблюдавате ежедневието на гръцките монаси и да се насладите на невероятните гледки, които се разкриват от хълма, панорамните площадки към морето и отдалечените островчета. Манастирът е великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Ще можете да си купите зехтин и ликьор от кумкуат, направени от монасите. Манастирът в Палеокастрица е отворен ежедневно, а входът е безплатен.Крепостта "Свети Иван", Котор

Изгледът от крепостта „Свети Иван“ е това, което кара повечето хора да посетят Котор. При посещението си в града не пропускайте да извървите 1350-те стъпала към върха. Преходът отнема около 45 минути и със сигурност е нелеко предизвикателство, но разкрива невероятни гледки към града и Которския залив. Също така по пътя нагоре има много места, където можете да си починете и да направите уникални пейзажни снимки. Предлагаме ви да тръгнете рано сутрин или късно следобед, за да избегнете горещините. Входната такса за крепостта е 3 евро. 


Крепостните стени в Дубровник


Дубровник е град, пълен с историческа архитектура, прекрасни плажове и изглед към морето. Градът е сравнително малък, но има безкрайни възможности за любителите на фотографията. Стените са с височина до 25 метра и датират от 7-ми век. Старият средновековен град и части от стените са в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО от 1979 г. Крепостните стените ще ви предложат едни от най-хубавите гледки в Дубровник. Ако се разходите по тях, ще откриете множество различни, но и невероятни места, които да запечатате в снимки. От там ще можете да се насладите на прекрасния изглед към морето и остров Локрум.


Минарето на Коски Мехмед паша джамия, МостарСтари мост в Мостар е построен през 1557 г. и свързва двата бряга на река Неретва. За негов строител се счита Мимар Хайрудин, ученик на най-великия османски архитект Мимар Синан. През 1993 г., по време на войната в Босна, той е разрушен, а през 2004 г. е реконструиран и включен в Списъка на ЮНЕСКО. Ако искате грандиозна гледка към моста, трябва да се изкачите на върха на минарето на Коски Мехмед паша джамия, разположена северно от него. За да стигнете до минарето, ще трябва да преминете през тясно, спираловидно и стръмно стълбище, но снимките, които ще направите от там, ще ви оставят без думи.


Крепостта "Калемегдан", Белград


Ако вече сте били в сръбската столица, тогава най-вероятно сте посетили и символа на града - крепостта „Калемегдан“, разположена на хълм над устието на река Сава в Дунав. Оттук се открива прекрасен изглед към града и красивия едноименен парк. Той изобилства от зеленина, красиви културни забележителности, зоопарк, кафенета и ресторанти. Там можете да направите най-вълнуващата панорамна снимка. 


Замъкът "Блед", Словения


Замъкът „Блед“ е един от най-старите средновековни замъци в Словения. Той е разположен на 130-метрова скала на северния бряг на езерото Блед, в близост до едноименния град. Мястото е много по-приказно, отколкото си го представяте - с тюркоазени води, високи планини, пухкави облаци, множество нюанси на зеленото и замъка „Блед“. Можете да се изкачите до него пеша или да използвате транспорт. Панорамните тераси на замъка предлагат невероятно красив изглед към езерото и единствения словенски остров, на който се намира църквата “Успение на Света Богородица”. Ако посетите замъка сутрин, светлината ще бъде най-подходяща за снимки, а вечер ще можете да се насладите на страхотен залез. Входната такса за замъка е 10 евро.
Коментари: 0