Toyota започва масово производство на електромобили

Компанията има за цел разработката на автомобил, който може да измине над 300 км с едно зареждане на батерията

Toyota започва масово производство на електромобили

Японската автомобилна корпорация Toyota Motor през 2020 г. ще започне масово производство на електромобили. Компанията има за цел разработката на автомобил, който може да измине над 300 км с едно зареждане на батерията. Платформа за създаването му може да бъде моделът Prius или седанът Corolla.

Основният проблем, който инженерите ще трябва да решат е как да се разработи акумулаторна батерия, която може да издържи без заряд по-дълго време. Освен това тя трябва да може и да се зарежда бързо. С разработката на батерията ще се заеме специално звено в Toyota Motor. Компанията обаче разглежда варианта да закупи тези ключови компоненти за електромобилите от друга фирма, с цел да се намалят разходите за автомобилите.

Стартът на масовото производство на електрическите автомобили на Toyota може да съвпадне с Летните олимпийски игри през 2020 г., когато вниманието на целия свят ще бъде насочено към Япония. Производителят е решил да се съсредоточи основно върху пазарите на страните, чиито правителства насърчават развитието на екологично чисти автомобили.

Доскоро Toyota се дистанцираше от сферата на електрическите превозни средства и се концентрираше върху хибриди. Предполага се, че Toyota смята, че електромобилите не могат да се превърнат във водещо направление в автомобилната индустрия заради високата цена на батерията и ограничението в пробега, което зависи от мощността на акумулатора. 

Коментари: 0