Транспортният бранш настоява за оставката на зам.-министър

Ангел Попов е второто назначение от квотата на „Обединените патриоти", за чиято оставка настоява бизнеса

Транспортният бранш настоява за оставката на зам.-министър
1068 ~ 2 мин. четене

Съюзът на българските превозвачи и от Съюзът на международните превозвачи настояват за оставката на зам.-министъра на транспорта Ангел Попов, който беше излъчен от квотата на „Обединените патриоти". Това се случва само няколко дни след като четирите национално представени работодателски организаци поискаха отстраняването на друго назначение на патриотите – зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.

Браншовите организации оспорват твърдението на съпредседателя на ОП Валери Симеонов, че Ангел Попов е „човек от бранша“.

 „Г-н Симеонов е подведен. Попов не разполага с мащабен транспортен бизнес. Има няколко фирми, от които само една има лиценз, но тя е продадена”, каза Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

Освен това превозвачите вече са изпратили писмо до премиера и транспортния министър, с което директно обвиняват Ангел Попов и в злоупотреби.

„Имахме разминаване с г-н Попов. Националното сдружение му е доставила определен вид стоки, които той така и не заплати. През 2011 г. те ни бяха партньори, тогава беше злоупотребил с имената на председателя на сдружението и с моето във връзка с издаването на едни разрешителни. Премиерът е информиран, министърът на транспорта също е информиран”, заяви Красимир Лалов от Съюза на българските превозвачи.

Превозвачите не смятат, че Попов може да се справи с проблемите в бранша. „В момента имаме много сериозни проблеми по границите. От няколко дни на Кулата е страшно положението. В Гърция снощи имаше 7 километра опашка”, заяви Йордан Арабаджиев.

Ангел Попов бе назначен в понеделник със заповед на министър-председателя Бойко Борисов. В краткото представяне, изпратено от Министерски съвет, пише само, че е "заемал ръководни длъжности в различни фирми, чиято дейност е свързана с транспорт и логистика".

Подкрепи Economic.bg