Туристите могат да гледат срещата Ким-Тръмп от 130-метрова платформа

Мерките за сигурност са повече от сериозни

Туристите могат да гледат срещата Ким-Тръмп от 130-метрова платформа

Снимка: БТА

На сингапурския остров Сентоса, където утре ще се състои историческа среща на президента на САЩ Доналд Тръмп със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, беше открито специално увеселително съоръжение, което дава възможност да се разгледа територията на хотел "Капела", където ще е срещата, предаде ТАСС.

Покритата платформа "Тайгър скай тауър" издига всички желаещи на височина от 130 метра, откъдето се открива чудесна гледка към хотела, разположен на 12 хектара площ. Билетите струват по 20 сингапурски (или 15 щатски) долара.

По периметъра на хотелската територия - край пешеходните алеи, са издигнати двуметрови заграждения. Забранено е журналистите да снимат с фото- и видеокамери до самия портал на сградата; охраната не ги допуска на разстояние под 50 метра.

Край портала дежурят повече от 10 полицаи. Изградени са специални КПП-та, на които се проверяват всички коли, влизащи в обекта. По време на срещата се очаква въздушното пространство в района да бъде охранявано с хеликоптери от авиацията на САЩ и Сингапур. "Капела" се намира близо до Сингапурския залив; из акваторията му ще патрулират кораби на сингапурските военноморски сили.

На остров Сентоса има няколко петзвездни хотела, но "Капела" е най-колоритният, най-затвореният и най-елитният. Там има две сгради в колониален стил, където в края на 19-и век е бил клубът на британските офицери в Сингапур. В днешния си вид хотелът работи от 2009 г. Проектът е на видния британски архитект Норман Фостър. Комплексът включва 112 стаи и няколко отделни вили. Нощувките струват от около 700 до 10 000 долара.

Мнозина заможни сингапурци избират този хотел за сватби, тъй като в него се намира единствената в страната кръгла банкетна зала с площ 800 кв. метра и капацитет 400 гости.

Скрита зад гъста гора, самата хотелска сграда е на разстояние близо един километър от портала. 
Коментари: 0