Уолстрийт не реагира на финансовите стимули на Байдън

Основните индекси не предприеха големи движения, но инвеститорите остават нащрек за изненади

Уолстрийт не реагира на финансовите стимули на Байдън

Снимка: Pixabay

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Джо Байдън представи своя план за нов пакет стимули, който ще се опита да инжектира в икономиката на страната през първите месеци на своя мандат. Новият президент иска да бъдат използвани 1.9 трилиона USD за директни чекове до американските данъкоплатци, повишаване на минималната работна заплата, увеличение на помощите при безработица и други. Основните индекси не предприеха големи движения в очакване на информацията относно пакета стимули и множеството предстоящи икономически данни днес.

Акценти днес

Икономически данни  – Великобритания и САЩ

Денят ще бъде обсипан с множество икономически данни от Великобритания и САЩ. Основно инвеститорите ще следят за неочаквани промени в продажбите на дребно, бизнес активността в Ню Йорк и потребителското доверие на Мичиганския университет.

Инструмент на фокус

Facebook – Дневна

Акциите на Facebook не успяха да се задържат над психологическото ниво от 300 USD за акция в началото на септември. Последва низходящо движение, като цената се намира в зона на подкрепа образувана от дъното на първата корекция и 200 периодната експоненциална средна. Навлизането в дълга позиция с дългосрочна цел има добро взаимоотношение риск/печалба.

EUR/CHF– Дневна

Валутната двойка се намира в низходящ тренд от средата на 2018. През последните няколко месеца корекциите в цената започнаха да образуват по-високи дъна, което може да е показател за началото на нов дългосрочен възходящ тренд. Цената на дневната графика образува възходящ триъгълник, като цената достигна долната граница на техническата фигура.

Copper – 8 часова

Договорите за разлика върху фючърсните контракти на медта се намират във възходящ тренд от началото на пандемията. Всяка корекция на възходящото движение остава ограничена около 50 периодната експоненциална средна, като на 8-часовата графика движението в цената образува възходяща тренд линия.

Germany Tech 30 – Седмична

Немският индекс достигна доста интересно ниво. Стойността му се намира около поставеният връх преди пандемията около психологическото ниво от 3 300. Линиите на бавния Стохастик са на път да се пресекат, което може да доведе до понижение в индекса, но въпреки това нашите дългосрочни настроения са бичи.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0