Валери Симеонов ще съди „Сега“ заради цитат във вестника

Съпредседателят на „Обединени патриоти“ не отрича написаното, но го определя като „манипулация“

Валери Симеонов ще съди „Сега“ заради цитат във вестника
1008 ~ 1 мин. четене

Съпредседателят на „Обединените патриоти“ и вицепремиер по икономическата и демографската политика Валери Симеонов се закани да съди в. „Сега“. На извънреден брифинг, организиран в Областната администрация в Бургас, Симеонов обясни, че причината е заглавието на статията във вестника: "В. Симеонов: Кой знае какви майтапчийски снимки от "Бухенвалд" имам?!".

"Този вестник ще бъде съден. Никога, по никакъв начин не съм произнасял думите, изнесени в заглавие, че съм правил шегаджийски снимки в "Бухенвалд", заяви вицепремиерът, цитиран от „Фокус“. "Става въпрос за атака срещу правителството. Това се използва за политически цели", добави той.

Симеонов не отрече да е казал цитираните в статията думи, но според него те са манипулирани. Също така той обвини изданието, чийто издател е Сашо Дончев, че е манипулирало интервюто и че води негативна пропаганда срещу него.

Валери Симеонов изрази съжаление, че давал интервю на всеки, който поиска. Попитан дали би подал оставка, ако опозицията в лицето на БСП я поиска, той каза, че би я подал "ако моите партньори и коалиционният ни партньор я поискат". Симеонов добави, че в момента страната имала нужда от добро правителство.

Статията на „Сега“ е по повод снимката на вече бившия зам. регионален министър Павел Тенев, предложен от партията на Симеонов НФСБ, който позира в хитлеристки поздрав до восъчни фигури на нацистки войници в музея "Гревен" в Париж. "Сега" цитира Валери Симеонов, който първо заявил, потърсен за коментар, че не е виждал снимката и това е несериозно. После обаче позвънил в редакцията и казал: "Кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили "Бухенвалд"... Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село."

Подкрепи Economic.bg