Vesta VIP – новата изненада на Lada

Инженерите на АвтоВАЗ конструирали модела изцяло по свое усмотрение

Vesta VIP – новата изненада на Lada
4343 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Бдителни руснаци успяха да заснемат интересен прототип на Lada Vesta с удължено междуосие. Автомобилът, наречен Vesta VIP, e по-дълъг от стандартната версия с 25 см, с което дължината на купето му набъбва до 4.4 метра.

Допълнителните сантиметри осигуряват повече пространство за краката на седящите отзад, което си личи и отвън, тъй като задните врати са доста по-дълги. От снимката се забелязват и нови 17-инчови джанти.

Засега друга информация за колата няма, но руските медии съобщават, че тя най-вероятно няма да се предлага на обикновени клиенти и ще бъде произведена в ограничена бройка.

Президентът на АвтоВАЗ Бо Андерсон коментира, че е бил изненадан от своите инженери, които са конструирали прототипа, без да уведомят никого.

Стандартната Lada Vesta ще излезе на пазара в 3 версии – Classic, Comfort и Suite, които ще се задвижват от 1,6- или 1,8-литров бензинов двигател с мощност между 106 и 122 к.с. Стандартното оборудване на руския седан включва предни въздушни възглавници, хидравлика на волана, ABS, ESP и т.н.

По-високите нива на оборудване ще пристигат с автоматична скоростна кутия, 4.3-инчов сензорен дисплей, електрически огледала и прозорци, мултифункционален волан и темпомат.

Подкрепи Economic.bg