VOSS търси да назначи 500 души в Баховица до края на годината

Автомобилното предприятие иска да наема хора от Ловеч, Плевен, Севлиево и Троян

VOSS търси да назначи 500 души в Баховица до края на годината

Служителите вече се обучават в Полша

Снимка: VOSS

Компанията за автомобилни компоненти VOSS, която ще заработи в завода в Баховица, където преди това се правеха китайските автомобили на "Литекс Моторс", търси хора за екипа си.

Първите наети служители стартираха обучение в Полша, където в рамките на 3 месеца ще бъдат обучавани да работят спрямо стандартите и технологиите на VOSS Automotive. Бъдещите служители ще бъдат подготвени в Полша, защото именно там заводът на компанията е с подобна продукция на българската. Целта на прецизната подготовка е служителите да заемат работните си места в завода на VOSS в България като квалифицирани кадри, готови да работят самостоятелно и да предадат познанията и уменията си на другите колеги, чието наемане вече е в процес. 

В момента административният отдел се състои от 30 човека, а до края на май ще бъдат наети още 150 работници. Всички имат възможност за професионално развитие в компанията и шанс за бързо достигане на лидерски позиции.

„С откриването на завода в България семейството на VOSS се разраства според нуждите на пазара. Екипът тук ще бъде както от служители на производствените линии, така и от експерти по качеството, складови оператори, вътрешни логистични оператори и инженери. Сред целите, които сме си поставили, е до края на 2019 г. в завода на VOSS в Баховица да бъдат назначени около 500 души.“, сподели Роланд Вайс, управляващ директор на VOSS Automotive за България. Той допълни, че ще бъдат наемани хора от регионите: Ловеч, Плевен, Севлиево и Троян, тъй като компанията ще организира безплатен транспорт за бъдещите служители.

Отворените позиции може да бъдат открити ТУК.

В завода на VOSS в Баховица предстои да се инсталират машините, а производствените линии да бъдат въведени в експлоатация, за да може първата поръчка да бъде готова за износ през май 2019 г., както заявиха от компанията миналият месец.

През 2018 г. немският лидер в автомобилната и машиностроителната промишленост – VOSS, добави в мрежата си от заводи по цял свят и България. Чуждестранните инвеститори избраха страната ни за стъпка, спомагаща международното развитие и значителното разрастване на пазара на компанията. С откриването на завода си в България VOSS дава възможност на служителите си да се развиват в международна среда, оставайки в родината при близките си.

Коментари: 0