Втори опит: 62 оферти в борбата за 474 млн. лв. за поддържане на пътища

Финансирането е осигурено от АПИ за поддържането на републиканската пътна мрежи през следващите 5 години

Втори опит: 62 оферти в борбата за 474 млн. лв. за поддържане на пътища
884 ~ 1 мин. четене
При втория опит на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за възлагане на обществени поръчки за текущо и зимно почистване на републиканската пътна мрежа за следващите 5 години, общо подадените оферти са 62 за шестте отделни търга. Бройката е голяма, тъй като всяка поръчка е разделена на позиции по области, за които фирмите участват поотделно. 

В петък пътната агенция отвори офертите за Североизточен, Северозападен и Северен централен район, като офертите за останалите три района – Югозападен, Югоизточен и Южен централен, бяха отворени на 9 май. Общият бюджет е 474 млн. лв., които са разпределени между шестте района.

Първият опит на АПИ за възлагане на поръчките удари на камък и процедурите бяха прекратени в началото на годината, тъй като след жалби Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) установи редица пропуски и грешки в документацията. След нанесени корекции пътната агенция отново обяви процедурите.

От подалите оферти прави впечатление, че две от най-големите строителни фирми в страната не участват в процедурите – „Джи Пи груп“ и „Главболгарстрой“. За най-много области е кандидатствала „Трейс груп холд“ с различните си подразделения. След нея с по 6 оферти са „ПСТ груп“ и „Инфра експерт“. 

Кои са кандидатите може да видите тук и тук.

Коментари: 0