Wizz Air купува двигатели за $2,5 млрд.

Geared Тurbofan е избран за двигател на 110 Airbus A321neo самолети

Wizz Air купува двигатели за $2,5 млрд.
Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че е сключила сделка с Pratt & Whitney за оборудване на 110 Airbus A321neo самолети с PurePower Pratt & Whitney Geared Тurbofan двигатели. Доставките на A321neo ще започнат през 2019 година, съобщиха от авиокомпанията. 

Договорът покрива също 90 допълнителни самолета A321neo, върху които Wizz Air има неангажиращи права за покупка, както и бройка резервни двигатели. Споразумението е на стойност над $2.5 милиарда и е включено в цената, платима на Airbus S.A.S. по договора за покупка на A321neo, подписан от Wizz Air през 2015 г. 

Като част от него, Wizz Air ще влезе в една дългосрочна програма за управление на флота с двигатели Pratt & Whitney, за да продължи да осигурява на новите технологични двигатели високо качество на поддръжка. 

“След детайлен процес на преразглеждане, ние решихме, че двигателите  Geared Turbofan са най-доброто предложение като характеристики, стойност, както и като максимална горивна и оперативна ефективност.
Тези показатели ще се отразят директно в намалени оперативни разходи за бизнеса ни. Докато ние вече имаме много ниски основни разходи, нашият фокус  е  да бъдем още по-ефективни, за да предлагаме най-ниските цени на нашите клиенти, постигайки висока възвръщаемост за акционерите.”, заяви главният изпълнителен директор на Wizz Air Йозеф Варади.
Коментари: 0