YouTube се похвали с над 1.8 млрд. активни месечни потребители

Цифрата отразява само хората, влезли в профилите си

YouTube се похвали с над 1.8 млрд. активни месечни потребители

Снимка: Pexels

384 ~ 1 мин. четене
В профилите си във видео услугата YouTube всеки месец влизат по 1.8 млрд. потребители по света. Това обяви изпълнителният директор на компанията Сюзън Войчицки, предава Engadget. В изнесените от нея цифри не са включени хората, които ползват платформата без да се логват в нея. Това означава, че на практика ползвателите на YouTube са много повече. 

За по-малко от година услугата е добавила над 3 млрд. активни потребители. Миналия юни те са наброявали 1.5 млрд. 

Актуалните данни потвърждават огромния обхват на YоuTube, което Войчицки не пропусна да изтъкне пред рекламодателите и потенциалните партньори на компанията по време на ежегодното събитие BrandCast. 

Тя обърна внимание на социалната отговорност на компанията, която търси начини да установи контрол върху обидното съдържание на платформата. Войчицки напомни, че за целта вече има изградени „инфраструктура и инструменти“. Също така се работи по привличането на повече хора, които да следят съдържанието, като едновременно с това се развива и технологиите с машинно обучение. 

Във връзка с бъдещите стратегии на компанията изпълнителният директор насочи вниманието към задаващата се порция оригинално съдържание. Едно от големите обявявания е шоуто с Уил Смит и бънджи скоковете. 
Коментари: 0