За 2 месеца пети голям играч обяви инвестиция в Румъния

Miele ще инвестира 4 млн. евро в производствената си база в Брашов

За 2 месеца пети голям играч обяви инвестиция в Румъния

Снимка: Serdika Center

Автор: Economic.bg

Германският премиум бранд за домакински уреди Miele ще инвестира тази година още 4 милиона евро в бизнеса си в Румъния. Компанията ще вложи средствата в производствено оборудване във фабриката си в Брашов, пише Romania Insider.

Това оборудване ще спомогне за увеличаване на производствения капацитет през втората половина на годината“ каза Флорин Мурешан, генерален мениджър на фабриката Miele в Брашов, според Ziarul Financiar.

През тази година Miele планира да започне и изграждането на ново производствено хале в Брашов, към което ще има и офис площи. Новите помещения ще бъдат готови в края на 2023 г. и са част от средносрочните и дългосрочни планове за развитие на компанията в северната ни съседка.

Miele започна да строи производственото си звено в Брашов в края на 2008 г. До момента общата инвестиция на компанията в Румъния надхвърля 35-40 милиона евро. Заводът стартира дейност през есента на 2009 година.

Новината за Miele следва други стратегически инвестиции на големи компании в страната, като Tesla и Amazon са сред най-ярките играчи със скорошни стъпки в Румъния. Производителят на електромобили отвори първия си офис в столицата през февруари тази година, а само в рамките на март последваха още поне три съобщения, които привлякоха вниманието.

Онлайн търговецът eMag анонсира изграждането на индустриален парк за 90 млн. евро в село Жоица, а дни по-късно гигантът в електронната търговия Amazon обяви план за създаването на 500 нови работни места в сферата на IT бизнеса. В средата на март пък Jumbo каза, че ще изгради първия си склад и офис площи в южната част на Букурещ, влагайки 35 млн. евро в проекта.

Коментари: 0