Започна срещата на външните министри с участието на Екатерина Захариева

Тя се провежда в Брюксел

Започна срещата на външните министри с участието на Екатерина Захариева

Започна срещата на външните министри в Брюксел, в която ще участва и вицепремиерът Екатерина Захариева. Заседанието започна с работна закуска с президента на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), на която основна тема е обсъждането за създаване на Банка за развитие като подчинена структура в рамките на ЕИБ. 

В първата си среща за годината и за Българското председателство на Съвета на ЕС външните министри приеха заключения по Стратегията на ЕС за подпомагане възстановяването на Ирак, политическия преход в Зимбабве, Северна Корея и актуалната ситуация във Венецуела.

Първите дипломати продължават работната си сесия с дискусия по бъдещето на партньорството на ЕС с държавите от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн, известно като Споразумението от Котону",съобщиха от МВнР.

Съветът ще направи преглед на актуалната ситуация в Либия и ще обсъди последните развития по Близкоизточния мирен процес.

Външните министри и Върховният представител Федерика Могерини ще проведат неформален обяд с палестинския президент Махмуд Аббас.

Коментари: 0