Започва изборът на най-изявените млади българи за 2019 г.

Срокът за номинации е до 31 март

Започва изборът на най-изявените млади българи за 2019 г.
За пета поредна година Junior Chamber International – България (JCI България) търси десетте найизявени млади личности на България. Точно в полунощ на 20 февруари 2019 г. беше отворена формата за номинации, която ще е достъпна до 31 март 2019 г. на интернет страницата на програмата.

„Най-изявените млади личности на България” (The Outstanding Young People of Bulgaria, TOYP Bulgaria) е програма, която цели да даде гласност и видимост на постиженията на млади българи на възраст между 18 и 40 години, които са реализирали изключителни постижения или изпъкват в избрани 10 области на обществения живот. В България програмата се организира от JCI България – неправителствена организация, част от международното движение Junior Chamber International. 

По правило всеки може да номинира – както себе си, така и свой познат или приятел, или дори непознат, на чийто постижения и успехи се възхищава и вярва, че заслужават признание и поголяма гласност. 

Номинираните трябва да са мъже и жени на възраст между 18 и 40 г., които притежават българско гражданство и имат доказани постижения в една от десетте категории: 

● Бизнес, икономика и/или предприемачество; 
● Политика, право и/или постижения в държавната администрация; 
● Академични постижения или лидерство; 
● Културни постижения; 
● Морално лидерство и/или защита на околната среда; 
● Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека; 
● Хуманитарно и/или доброволческо лидерство; 
● Научни и/или технологични разработки; 
● Личностно развитие и/или постижения; 
● Иновации в медицината. 

Отличените за България в десетте различни категории се избират от външно жури, съставено от утвърдени професионалисти и общественици, и автоматично получават правото да се състезават за признание на международно ниво – в програмата на JCI “Най-изявените млади личности на света”. 

Финалът на програмата се провежда по време на Световния конгрес на JCI, чийто домакин през 2019 г. ще е Талин, Естония. Обединяващата тема между всички отличени, на национално или международно ниво, е службата им в полза на човечеството и приносът им към създаването на положителна промяна в обществото.
Коментари: 0