Зимната буря взе поне десет жертви в четири страни в Европа

ЖП транспортът в цяла Германия е спрян

Зимната буря взе поне десет жертви в четири страни в Европа

Снимка: БТА

Мощната буря „Фридерике“, която връхлетя Европа с пориви на вятъра от над 200 км/ч, в четвъртък отне живота на най-малко десет души в четири страни в Европа, пише DPA. Стихията предизвика на места сериозни нарушения в работата на въздушния и железопътния транспорти и взе жертви в Белгия, Холандия, Италия и Германия.

В Германия загинаха шестима души при инциденти, предизвикани от бурята. Петдесет и девет годишен мъж загина в къмпинг в провинция Северен Рейн - Вестфалия, премазан от дърво, повалено от силния вятър. Шофьор на камион на 68 години загина при катастрофа, а пожарникар загуби живота си по време на служба в същата провинция. Негов колега загина в Тюрингия. В Бранденбург загина шофьор на камион при пътен инцидент, предизвикан от силния вятър. Водач на автомобил загуби контрол над колата си и се блъсна в тежкотоварен камион в Мекленбург - Предна Померания и също загуби живота си.

В Холандия паднали дървета убиха двама мъже по на 62 години в градовете Зволе и Енсхеде. В южните предградия на белгийската столица Брюксел една жена беше премазана от дърво, паднало върху колата й. В Италия загина мъж, съборен от коня си от вятъра.

Германският национален железопътен превозвач Deutsche Bahn съобщи, че ЖП транспортът в цялата страна е спрян заради бурята и че ще бъде подновен, след като железопътната мрежа бъде проверена дали е проходима и дали няма повреди. Компанията не бе предприемала такава мярка от 2007 г. насам, когато бурята „Кирил“ връхлетя страната.

Коментари: 0