Вълканов: Хората в туризма не достигат, защото не им плащаме достатъчно

Според него туристите трудно биха се върнали в българските зимни курорти, след като са чакали 4 часа за лифт

Снимка: Economic.bg/Архив
Хората в туристическия бранш не достигат, защото не им плащаме и не ги осигуряваме добре и правилно. Казваме, че ще внесем работници отвън, но тези работници в един момент ще поискат същите условия. Трябва да решим тези проблеми, ако искаме да имаме стабилност в този бранш. Защото българските работници напускат. Това каза по време на 6-ата годишна среща на Националния борд по туризъм проф. дтн инж. Николай Вълканов, председател на Управителния съвет на „Минстрой холдинг” АД, в чиято структура е „Боровец Хилс” ЕООД.

Той изтъкна, че българският туризъм е един от най-бурно развиващият сектор в България с годишен оборот от около 7-8 млрд. лв.

„Много е важно да изсветлява бизнеса. От българския туризъм все още има какво да се желае в тази насока. В последните години се направиха много инвестиции в инфраструктура и това, което се случва в София, предопределя необходимостта от изграждане на нови хотели, с което градът да се превърне в европейска туристическа дестинация“, каза Вълканов.

Той изтъкна, че оборотът от зимния туризъм само през първите два месеца на годината е около 400 млн. евро. „Но този хаус, тази обида, бих казал, към туристите по нашите зимни курорти - не може да чакаш 4 часа лифт и да се чувстваш щастлив и да искаш да се върнеш отново. Усилията на цялата държава трябва да бъдат насочени към преодоляването на тези измислени екологични пречки, които пречат на развитието на българския туризъм, за да можем да имаме зимен туризъм“, смята Вълканов. Той посочи, че не е достатъчно да имаме само летен туризъм, който е 3-4 месеца.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Николай Вълканов | туристически сектор | български туризъм

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини