Борисов: Детските градини може да заработят до седмица

Предстои да се реши и за отварянето на театрите

Снимка: МС
13:11 16.05.2020
Детските градини може да заработят до 24 май – по тази идея работи в момента правителството, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов. По думите му, рискът си заслужава, за да може работещите майки и бащи да се върнат на към своите служебни дейности. 

„Детските градини се надявам следващата седмица около 24 май, а може би и преди това, ще ги отворим“, коментира министър-председателят пред репортери по време на днешната инспекция на интерконектора България-Гърция. 

Решението предстои да бъде взето през идната седмица, като не е ясно обаче дали всички детски градини ще отворят едновременно или поетапно, нито на какъв точно принцип ще работят. 

Предстои да се реши и за отварянето на театрите, но при ползване на 30% от капацитета им. Това ще зависи от климатичните и вентилационните системи в тях, обясни Борисов, цитиран от Нова тв. 

Премиерът коментира и предизвикалата разгорещени дискусии идея за създаването на държавна петролна компания: „С една държавна компания, каквато има и в Унгария, и в други страни, да имаме готовност при такава криза да не може никой да ни направи дъмпинг или да ни постави на колене.“

„Искаме да имаме до 100 бензиностанции в областните градове, където при криза да сме осигурили необходимото”, каза още Борисов. По-рано вицепремиерът Томислав Дончев подчерта, че не бензиностанциите, а складовете са в основата на идеята за компанията

Законопроектът за бъдещата държавна петролна компания се очаква да бъде внесен през следващата седмица. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | детски градини | държавна петролна компания | отварят

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини