Проф. Петко Салчев е новият управител на НЗОК

Мандатът на сегашния управител изтече на 12 март

12:57 13.03.2020

Парламентът гласува проф. Петко Салчев да е новият управител на Националната здравна осигурителна каза (НЗОК), съобщи „Фокус“. Неговата кандидатура за управленския пост беше одобрена от ресорната комисия в сряда, а днес и депутатите окончателно я гласуваха. Той беше и единственият номиниран за поста и получи силна подкрепа от здравния министър Кирил Ананиев. 

Изборът на нов управител на Касата се налага, тъй като мандатът на сегашния такъв, Дечо Дечев, изтече на 12 март. Пред депутатите в комисията проф. Салчев заяви, че ще търси варианти за намаляване на доплащането в здравната система и ще прави анализ на лекарствената политика, за да осигури по-голям достъп на хронично болните пациенти до медикаменти.

Сред останалите му приорите са публичен контрол върху дейността на Касата и разходването на средствата. Повишаване на действията в областта на профилактичната насоченост и програмите за детско и майчино здравеопазване.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НЗОК | избор | управител

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини