На круиз с товарен кораб

Пътешествието излиза по около 115 долара на ден

18:44 07.11.2015

Мнозина мечтаят за няколкодневно приключение в открито море на красив луксозен кораб с удобства и развлечения. Оказва се обаче, че има и друг начин да изпитате морски емоции. 

За около 115 долара на ден пътешествениците могат се отправят на пътуване с товарен кораб, но само ако го резервират няколко месеца предварително.

Изглежда, че със спада на световната търговия превозването на пасажер от Европа до Азия е 10 пъти по-изгодно за компаниите, отколкото извършването на обичайната им дейност, пише Fortune. А туристите от своя страна веднага сграбчват възможността и се нареждат на дълги списъци от чакащи.

Пътуването с товарен кораб е далеч по-различно от лукса, който носят океанските круизи. Един кораб взима най-много десетина туристи, които се хранят и прекарват времето си с екипажа. Има ограничен достъп до инернет и умерено количество алкохол, а пътниците сами перат дрехите си.

Но за онези, които искат да пътува по море без излишната суета на круизния кораб, това е идеална алтернатива. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: море | почивка | Балкан | Кикула Котсапас | Мариса Белисарио

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини