Добавката "прослужено време" не е ефективна заради честата смяна на работата

Според социалния министър Бисер Петков въпросът никога не е присъствал в дневния ред на правителството

11:25 22.07.2017

Много честа е смяната на работодателите от страна на работещите, коментира министърът на труда и социалната политика Бисер Петков в ефира на „Нова“. „Реалностите на трудовия пазар се промениха, динамиката е много по-голяма. Много честа е смяната на работодателите от страна на работещите”, обясни той.

Относно полемиката за клас „прослужено време“ той заяви, че този въпрос никога не е стоял в дневния ред на правителството. „Не съм участвал на срещата, която вицепремиерът проведе с работодателските организации, поне от моя гледна точка този въпрос не е стоял в дневния ред на правителството”, заяви министърът. И допълни, че въпросът не веднъж е поставян от работодателите и от синдикатите, но на този етап няма съгласие.

Петков коментира, че преди тази добавка е била свързана с продължителна работа на едно лице при един работодател, а в днешно време смяната на работодатели е доста честа. На въпрос дали обмисля някаква промяна на тази добавка, Петков отговори, че ако този диалог се води в правилния формат – Националният съвет за тристранно сътрудничество, може да се намери взаимно приемливо решение.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бисер Петков | работодатели | министър | добавка | прослужено време

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини