Alcoa бележи по-висока печалба

Приходите на компанията обаче са се понижили с 3% до 5.83 милиарда долара, в сравнение с 6.01 милиарда долара преди година

3551 ~ 1 мин. четене

Aлуминиевият гигант Alcoa публикува финансовия си резултат за първото тримесечие на годината. Въпреки по-ниските цени на алуминия и понижените продажби, печалбата на компанията нараства с 59% на годишна база, до 149 млн. долара, което е над очакванията.

За същия период на миналата година тя е 94 млн. долара, съобщиха от компанията в понеделник след затваряне на пазара в Ню Йорк. Печалбата на акция е 13 цента.

Приходите са се понижили с 3% до 5.83 милиарда долара, в сравнение с 6.01 милиарда долара преди година. Тук обаче резултатът се оказа под средните очаквания на специалистите за приходи в размер на 5.91 милиарда долара.

Най-големият по приходи от продажби производител на алуминий в света печели преди всичко от по-високи данъчни кредити, намаляване на разходите и увеличаване на оценката на нейните енергийни договори.

През последното десетилетие компанията насочи основния си бизнес от миннодобивната и рафинерийната сфера към производството на части за различните индустрии в търсене на повече добавъчна стойност.

Компанията обслужва предимно космическата, автомобилната, опаковъчната промишленост и строителството. 

Подкрепи Economic.bg