БДЖ намалява служителите чрез преструктуриране

Няма да има съкращения, категоричен е транспортният министър Данаил Папазов

164 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Съставът на БДЖ ще бъде намален с преструктуриране, а не със съкращения. Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, предаде "Фокус". По думите на Папазов това означава, хората, които излизат в пенсия да не бъдат заменяни с нови.

"По този начин за 10 години по естествен път ще бъде намален щатът с около 2000 души", каза още Папазов. "Най-важно към момента е да се реализира краткосрочната програма за оздравяване на железницата, защото тя включва въпросите с финансирането и договорката с кредитодателите на компанията. За съжаление той е отлаган дълго през годините", добави той

Министърът уточни, че към момента няма закъснение при изплащане на заплатите на работниците. "Много се надявахме да решим и въпроса с ваучерите, но той ще бъде отложен за момента заради ветото, което президентът наложи на актуализацията на бюджета", каза още Папазов. В сряда е завършена оздравителната програма за БДЖ, която има краткосрочен, средносрочен и дългосрочен вариант и ще бъде представена на Министерски съвет.

Подкрепи Economic.bg