Бисеров и синът му на свобода с гаранция от 50 хил. лева

Обвиненията срещу бившия зам.-председател на НС са за укриване на информация от Сметната палата и за финансови трансфери на пари, които вероятно са придобити по престъпен начин

Снимка: БГНЕС

120 ~ 2 мин. четене

Гаранция от по 25 000 лв. и забрана да напускат страната получиха бившият заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров и доведеният му син Ивайло Главинков. Двамата получиха в петък обвиненията си от прокуратурата. Те бяха и разпитвани над два часа в столичното следствие.

Обвиненията срещу Бисеров са за укриване на информация от Сметната палата и за финансови трансфери на пари, които вероятно са придобити по престъпен начин. Главинков е обвинен, че е получил по сметка въпросните пари. Прокуратурата е сезирала и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (в случая парични средства). За пръв път по дело ще работят съвместен екип от прокуратурата и комисията.

Христо Бисеров се яви минути преди 11 часа заедно с доведения си син Ивайло Главинков и адвоката си Христо Ботев в сградата на следствието. След повече от два часа разпит на излизане и двамата отказаха коментар.

Журналисти от "Господари на ефира" се опитаха да му връчат "Златен скункс" при влизането му в сградата, но Бисеров отказа да го вземе. През цялото време Бисеров запази мълчание и не каза абсолютно нищо.

Разследването срещу Бисеров започна преди две седмици, след като чужда спецслужба подаде сигнал до ДАНС за съмнителни финансови операции на Христо Бисеров и сина му Ивайло Главинков. Оказало се, че двамата са прехвърляли суми в евро и лева от сметка в една европейска държава към сметка в друга европейска държава. Теглени са пари в брой, както и са превеждани суми към дружества, регистрирани на Сейшелските острови.

Досега Бисеров и сина му не са коментирали обвиненията. От прокуратурата пък не дават повече информация, защото била класифицирана.

Подкрепи Economic.bg