Бонусите в здравното министерство отишли за увеличение на заплати

Министър Десислава Атанасова подчерта, че общо с над 32% е увеличението на заплатите на хематолозите в страната

3608 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Бонуси в Министерството на здравеопазването не са раздавани. Всички икономисани средства са отишли за увеличение на заплати на работещите в спешните центрове, в държавните психиатрични болници и в кръвните центрове. Това заяви министърът Десислава Атанасова след откриването на обновено отделение по гастроентерология във варненската болница "Света Анна".

Атанасова подчерта, че общо с над 32% е увеличението на заплатите на хематолозите в страната.

"Аз спазих думите си и считано от 1 януари 2013 г. с още 16,6% са увеличени заплатите на работещите във всички кръвни центрове в страната, не само във Варна. Вече увеличението за тях е с над 32% считано от 1 ноември 2012 година", каза министърът.

Тя подчерта, че въпросът е бил решен "в момент на криза, когато съкращавахме капиталови разходи, вложихме ги в това хората да бъдат наистина добре възнаградени за труда си".

При посещението си във Варна Атансова обяви, че здравното министерството ще осигури 1 млн. лева за закупуването на ядрено-магнитен резонанс в болницата. Предстои да бъде обсъдено и какви тестове на системата трябва да бъдат направени на циклотрона в болница „Света Марина", както и какви технологични срокове са необходими това високотехнологично въведение да започне да функционира.

Подкрепи Economic.bg