Борисов: Който не използва европарите, да не се сърди

Имаме да усвоим още 130 милиона лева по програма "Човешки ресурси"

Огромни пари стоят, който не ги използва, после да не се сърди, обяви премиерът Бойко Борисов. Той призова младите хора и работодателите да се възползват от схемите за заетост по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Премиерът откри стажантска програма в „Баумакс”. Средствата за стажантската програма са по схема „Създаване на заетост на младежите чрез осигуряване на възможност за стаж”, съобщи агенция Стандарт нюз.

Премиерът каза, че в периода 2007 – 2009 г. по ОПРЧР са усвоени 4 млн., а в периода 2009 – 2012 - 150 млн. лв. Имаме още 130 млн. лв. да усвоим, посочи той.

Използвам случая - да ме чуят всички, които са до 29 години и са безработни - да отиват в бюрата по труда, защото това е рядък шанс. И работодателите да се възползват, каза Борисов.

Заплатата през 6-те месеца на стажа е между 400 и 800 лв. с платени осигуровки. Би било много голяма глупост, и от младите хора, и от работодателите да не се възползват, подчерта министър-председателят.

Премиерът връчи две грамоти на фирмите, които са назначили най-много стажанти - "Неохим" и "Каменица", които са наели общо 90 младежи.

Коментари: 0