Борисов: Управляващите искат умишлено да паднат от власт

Бяха подготвили сценарий да ме задържат в ареста и да ме убият, твърди лидерът на ГЕРБ

60 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Управляващите в момента БСП и ДПС, които са подкрепяни и от "Атака", целят умишлено да паднат от власт. Това допуска бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който направи изказването си, след като напусна Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Росен Плевнелиев.

"Познавам и Сергей Станишев, и Лютви Местан, и Пламен Орешарски. Това са умни хора. Те не могат да правят такива грешки, без да искат", защити тезата си Бойко Борисов. Според него управляващите целят сами да предизвикат падането си от власт, защото виждат, че не могат да изпълнят обещанията си за повишаване на пенсиите или строителството на АЕЦ "Белене".

Борисов напусна КСНС след скандалното поведение на лидера на "Атака" Волен Сидеров. След дадената 15-минутна почивка лидерът на ГЕРБ не се върна в залата. Той обясни, че причините да не се върне на заседанието са липсата на уважение към държавността и срещата на върха на Европейската народна партия (ЕНП) във Виена, за която заминава.

"Те (БСП и ДПС - бел. ред.) бяха подготвили сценарий да ме задържат в ареста и да ме убият", каза още Бойко Борисов и добави, че е уведомил и ЕНП за това. По думите на Борисов протестите са осуетили този замисъл на политическите му опоненти. "Назначението на Делян Пеевски в ДАНС е дело на Ахмед Доган", сигурен е лидерът на ГЕРБ.

Подкрепи Economic.bg