ЧЕЗ продължава доброволческата инициатива

Компанията дари 5000 лева за ремонт на читалище "Васил Левски" в село Къкрина

120 ~ 2 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал заедно със свои колеги от компанията и журналисти засадиха 20 вечнозелени дръвчета в двора на детска градина "Радост" в град Ловеч. Инициативата е продължение на дългосрочната програма на компанията за насърчаване на доброволчеството и подкрепа за местните общности и децата. През ноември 2011 г. служители на ЧЕЗ възстановиха изцяло, почистиха от ръжда, грундираха и боядисаха металните съоръжения за игра в детската градина. Изцяло бяха подменени дървените части на беседките и пейките в двора.

"Много сме благодарни за помощта на ЧЕЗ. Компанията вече втора година ни съдейства да направим нашата детска градина още по-красива и уютна за децата ни. Вярвам, че с такива инициативи можем да дадем добър пример на децата си и да ги научим от най-ранна възраст да се грижат за света около себе си", заяви Ценка Василева, директор на детска градина "Радост".

"Вече 8 години работим с отговорност и грижа за нашите клиенти, служители, партньори и българското общество. Щастливи сме от всяка възможност да помагаме за развитието на местните общности и да подкрепяме децата и младите хора, защото това е инвестиция в бъдещето на България", заяви Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

По време на събитието регионалният мениджър на ЧЕЗ за България връчи сертификат за дарение на 5000 лв. на читалище "Васил Левски" в с. Къкрина. Сградата на читалището е на 85 години и спешно се нуждае от ремонт.

И двете инициативи на ЧЕЗ в град Ловеч са част от програмата за корпоративна социална отговорност "Инвестираме в България", която компанията осъществява в България в продължение на три години. Основни приоритети на тази програма са развитието на регионите в Западна България, енергийната ефективност, младите хора и спорта. През миналата година ЧЕЗ подкрепи с близо 300 000 лв. различни обществено полезни инициативи, сред които саниране и енергийно обследване на училища и детски градини, отпускане на стипендии за талантливи деца, спортни състезания и културни мероприятия.

Подкрепи Economic.bg