Citigroup ще изплати 730 млн. долара компенсации

Споразумението е във връзка с колективен иск от инвеститори, които се считат за измамени при продажбата на преференциални облигации и акции

188 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Американската финансова компания Citigroup ще плати компенсации в размер на 730 млн. Долара. По този начин банката ще прекрати колективен иск от инвеститори, които се считат за измамени при продажбата на преференциални облигации и акции, предава AFP.

Инвеститорите отбелязват, че са били заблудени от неверни декларации и пропуски във финансовите информации, които банката им е предоставяла преди покупката на акции в периода 11 май 2006 г. и 28 ноември 2008 г.

От Citigroup отричат тези обвинения, но са съгласни да изплатят компенсациите, за да се сложи край на съмненията, които са в ущърб на компанията заради проточилия се съдебен спор. Сумата, която ще бъде изплатена, ще бъде покрита от финансовите резерви за юридически разходи на банката.

„Citigroup е напълно различна компания от това, което беше в началото на финансовата криза. Ние реформирахме управлението си и намалихме излагането на риск, като се освободихме от активи и дейности, които не са част от същината на нашата работа", се казва в комюнике на банката.

Подкрепи Economic.bg