Данъчни продават гранатомет

На търг с тайно наддаване ще бъдат предложени над 1200 огнестрелни и газови оръжия

4586 ~ 2 мин. четене

Над 1200 огнестрелни и газови оръжия ще бъдат продадени на търг с тайно наддаване от Националната агенция по приходите. На търга ще се предлагат от оръжия с колекционерска стойност до такива с двойна употреба като авиационни оръдия и гранатомет.

На търг са изнесени общо 1340 изделия, които са разделени в единадесет групи.

От приходната агенция отчитат, че една част от предлаганите вещи са изоставени от собствениците си след изтичане срока на техните разрешения, а други са отнети в полза на държавата от съдебните органи. 

Най-голям е броят на ловните пушки, автомати и карабини, като те са над 1000. Повече от половината от предлаганите около 200 броя пистолети са газови.

Оръжията за колекциониране са пистолети „Валтер” и „Щаер”, картечни пистолети „Шпагин” и „Судаев”, карабини „Манлихер”, „Щаер-Манлихер”, ZKK и други. По-голяма част от колекционерските оръжия са с изправни механизми, увериха от ведомството.

Пистолети ЧЗ-М-27, АР-Браунинг, „Зауер”, „Блоу Компакт”, „Адлер 2003”, ловни пушки и карабини „Браунинг”, „Тула”, „Симсон”, „Берета”, „Збройовка”, „Круп” са сред оръжията, чиито основни функции могат да бъдат възстановени. Повечето от тях са в добро състояние, а други са напълно изправни, гарантират от агенцията.

От 10 до 14 септември желаещите могат да направят оглед на оръжията в складовата база на МВР, като предложенията за участие в наддаването ще се представят за всяка група вещи поотделно в срок от 10 до 18 септември. В този срок купувачите трябва да преведат и депозит за участие в размер на 20 процента на сто от първоначално обявената тръжна цена.

Самият търг ще се проведе на 20 септември в сградата на НАП-София.

Подкрепи Economic.bg