Двоен спад на наемите в моловете

Понижението свали средните цени до 27

Новите молове в София, които се очаква да отворят врати през следващите няколко месеца свалиха наемите наполовина. Както www.economymagazine.bg писа в следващата половин година два чисто нови търговски центъра ще отворят врати в столицата, като единия от тях ще измести  първенците в момента по търговски площи The Mall и Serdika Center.

Най-облагодетелствани от конкуренцията ще са търговците, коментират експерти, цитирани от TV7. Докато наемите в първите търговски центрове бяха между 40 и 60 евро за кв. м, сега сделки се сключват при средна цена от 27 евро за кв. м. Очакванията са наемите да падат още след откриването на новите молове.

 В началото на декември на бул. "България" ще бъде открит първият от четирите нови проекта. С него у нас влиза още една световна марка, която не е била на пазара досега.

През следващата година ще отворят и два мегамола с площ от над 80 хил. кв. м. Първият ще е в "Лозенец" и ще предложи на купувачите увеселителен парк с 11 атракциона. Вторият ще допълва асортимента на голяма мебелна верига. В строеж е и по-малък център в "Люлин".

Коментари: 0