Индустриалните поръчки в Германия намаляват

Причината е спадът във външно търсене на страните

6662 ~ 1 мин. четене

Германските индустриални поръчки са намалели най-сериозно през април тази година от ноември 2011 г. насам, след като тези от чужбина започнаха да се топят с бързи темпове, което допринася за съмненията, че най-голямата икономика в Европа се насочва към забавяне, съобщава Reuters днес.

Според данни на Министерството на икономиката, изнесени днес, нивата на индустриалните поръчки са спаднали с 1,9% за месеца, което е много по-сериозна стойност от очакваният 1% спад в анкетата на Reuters към 34 икономисти. Спадът се дължи на 3,6 процентово намаление на поръчките от чужбина.

"Като цяло данните показват, че сравнително стабилната икономика на Германия не можа да избегне кризата невредима", каза днес пред Reuters Петер Майстер от BHF Bank по повод на изнесените данни.

"Много икономически данни идващи от САЩ и големите развиващи се пазари не са особено положителни. Затова, немската икономика, която е силно зависима от износа, ще види забавяне през следващите месеци", добави той.Подкрепи Economic.bg