КНСБ: Правителството няма да изкара мандата си

Нова политика по доходите е абсолютно необходима, заяви синдикалистът Пламен Димитров

72 ~ 1 мин. четене

"Правителството няма да изкара мандата си", заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на БНТ. „Ние ще кажем на правителството, че обществото иска повече сигурност. Всеки, който е несигурен - не потребява”. Попитан дали има организация за нови протести, той заяви, че това не е важно, а е важно, че искат ново политика по доходите и в нея да се включи необлагаем минимум.

„КНСБ има конкретни предложение за Бюджет 2014. Нова политика по доходите е абсолютно необходима. Предложение на КНСБ е данъкът върху доходите да включва в себе си необлагаемия минимум, така ще останат повече пари у хората и ще се стимулира потреблението. Без спешни мерки в тази посока ще се стигне разбира се до национални протести”, категоричен е синдикалистът.

"Да, със сигурност ще има социално напрежение в няколко сектора- първият е енергетика, вторият - железниците,които са в условия на свободно падане", каза още Димитров. По думите му политиците трябва да се разберат и да успокоят хората и е ясно, че ще има предсрочни избори.

Подкрепи Economic.bg