Клисарова настоя за нова среща със студентите

Заповядайте да ви чуем, заяви министърът на образованието и науката

108 ~ 1 мин. четене
"Заповядайте да ви чуем. Искам да чуя какво предлагат студентите. В университета трябва да има образование, а не политики. Това заяви пред bTV министърът на образованието и науката Анелия Клисарова по темата за окупацията на университетите.

По нейните думи образованието трябва да бъде надпартийно. Според Клисарова българските студенти са млади, интелигентни хора, които искат да изразят мнение и становище, но им е трудно за го изкажат.
Тя заяви, че не одобрява метода на окупация и добави, че е готова на диалог със студентите.

"Не може да учиш три месеца за изпит и след това да ти кажат, че университетът е затворен. Нека да се развиваме, да имаме по-нормален диалог. Ако искаш да постигнеш нещо, трябва да влезеш в диалог", заяви Клисарова.

"Работим така, че да си свършим работата. Протестите ни мотивират да покажем, че можем. Трябва да продължим да работим, за да изпълним поетите ангажименти", каза министърът и отрече, че се работи с мисъл за оставка.

На държавата имаме да връщаме 8 млн. лв. глоби. Ще ги вземем от Фонд "Научни изследвания". Когато всичко изчистим, ще останат в бюджета за 2014 г. и ще се използват от този фонд.

ГЛАСУВАЙТЕ за Социално отговорната компания на 2013 г.
Подкрепи Economic.bg