Мислят ново име и лого за европрограма

ОП „Регионално развитие” ще е с ново название още през октомври

Започва конкурс за име, послание и лого на оперативната програма за регионално развитие за новия програмен период. Това съобщи Деница Николова – главен директор на Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие” в министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

По думите й или логото, или мотото трябва да дават възможност интуитивно хората да усещат насочеността на програмата към града. Тя обясни, че първата част от името ще се запази – „Оперативна програма”, но втората част ще е нова. Николова уточни, че името се използва на наднационално ниво и трябва да звучи добре и на английски език.

Участниците ще могат да представят повече от едно предложение. В журито участват представители на филмовото, изобразителното изкуство, медиите.

Крайният срок за подаване на проектите е 5 септември 2012 г. Очакванията са през октомври вече да има избран проект за ново име, лого и послание на оперативната програма. Предвидени са парични награди за класираните на първо, втори и трето място за всяка обособена позиция. 

Николова заяви още, че управляващите имат желание ресурсът по оперативната програма за следващия програмен период – 2014 – 2020 г. да се увеличи с 15 процента. Тя уточни, че най-много средства – около 60 процента от общия ресурс, ще бъдат отделени за развитие на градовете. По предварителните ни разчети ресурсът на оперативната програма може да достигне над 4 млрд. лв.

Коментари: 0